سینمای امروز و تحول ناپایدار

چهارشنبه 8 ژوئن 2022 در 17:06 1108 بار مشاهده شده


نظریه سید ضیاء هاشمی  رئیس اتحادیه صنفی تهیه کنندگان سینما

وضعیت فعلی فروش سینما معلول علل متعددی است . ازجمله فشار اقتصادی ناشی از تحریم ها و اتخاذ سیاستهای غلط اقتصادی طی سالهای متمادی است که نتیجه آن تاثیر مخرب مستقیم در معیشت مردم داشته تا جاییکه سرانه مصرف مواد مغذی و ضرروی برای بدن کاهش ۵۰ درصدی داشته، در این ترسیم اقتصادی من بعنوان یک تهیه کننده چطور می توانم انتظار رونق بازار اکران سینماها داشته باشم؟ چطور می توانم از مردمی که در تامین ضروریات و بدیهیات زندگی روزمره دچار خسران و آسیب شده اند انتظار داشته باشم در سبد اقتصادی خانواده همچنان بخشی را برای خرید محصولات فرهنگی وهنری اختصاص دهند.
از طرفی افزون بر ۲۴ ماه مبارزه با ویروس منحوس کرونا و خسارات جبران ناپذیر وارده به مردم از قضا فضای سینمای کشور می توانست این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و به متوازن سازی اتمسفر حاکم بر جامعه کمک شایانی کند که این انگیزه و محمل نیز بدلیل مباحث شکننده اقتصادی و از طرفی دخالت دولت در برنامه ریزی اکران به ثمر ننشست. این مجال فرصتی بود تا دولت با تدبیر و برنامه ریزی بجای دخالت در امر اکران به اتخاذ سیاستهای تشویقی برای مخاطب رو می آورد تا سینماهای آسیب دیده از کرونا و مردم خسته در این هیاهو بتوانند بعد مدتها در کنار خانواده فضای شاد و مفرحی را تجربه کنند که همچون سایر شئون با بی تدبیری و مشاوره های غلط برخی خیرخواهان این فرصت تا کنون از دست رفته تلقی می شود. ⬇️

از قدیم گفته اند سالی که نکوست از بهارش پیداست، این مثل ناظر بر دو اتفاق ناخوشایند است، اول اینکه دولت با ورود غیرقانونی و اعمال فشار بر شورای صنفی اکران تصمیم گیری در نهاد صنفی را دستخوش تغییر کرد و به تبع آن اکران نوروز که یکی از امیدهای ما برای دمیدن هوای تازه به فضای جامعه و سینماها بود، با اصرار دولت بر تغییر جدول اکران، نتیجه‌ی نهایی آنگونه که …
سینمای ایران امروز به جهات مختلف درگیر حاشیه شده و اگر منشا و دلائل بروز این رخدادها هدفمند آسیب شناسی نگردد، تکرار آن هزینه زیادی را به سینما و متولیان دولتی آن تحمیل خواهد کرد.
اولین آسیب زمینه سازی برای ورود و اظهار نظرهای افراد غیر متخصص به لایه های مختلف از سیاستگذاری تا اجرا و نظارت خواهد بود. باید اهالی سینما و مدیران سازمان سینمایی براین مهم وقوف داشته باشند که جملگی در یک کشتی نشسته ایم و نمایندگی عرصه مهم فرهنگ و هنر این کشور را از سوی مردم برعهده داریم. در میانداری و مدیریت نیازمند روحیه پدرانه و سعه صدر هستیم و در زمینه حضور فعالانه در جوامع داخلی و خارجی نیازمند دقت نظر و هوشمندی همه جانبه در شناخت مصالح و ضرورت های زمانه م…

اظهار نظر

*